Η Τάξη των Θεών (Clash of the Gods) - Μέδουσα


Mοιραστείτε το:
To History Channel δημιούργησε μια εκπληκτική σειρά για την Ελληνική μυθολογία με τίτλο "Clash of the Gods" (H Τάξη των Θεών). Στο συγκεκριμένο επεισόδιο αναλύει τον μύθο της Μέδουσας.

Η Μέδουσα στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρεις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές η Μέδουσα ήταν η θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά. Κατά μια εκδοχή ήταν τόσο όμορφη που ο Ποσειδώνας ήθελε να ενωθεί μαζί της. Μεταμορφωμένος σε άλογο βρέθηκε σε επαφή μαζί της, στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε.

Τελικά τη σκότωσε ο Περσέας, με την βοήθεια της Αθηνάς. Το κεφάλι της, το περίφημο «Γοργόνειο», το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το επέθεσε στην ασπίδα της, επειδή το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε.

Mοιραστείτε το:
2 σχόλια:

  1. Προς το τέλος του τέταρτου βίντεο, όπου εκπληρώνεται ο χρησμός και ο Περσέας σκοτώνει άθελά του τον παππού του, περιγράφεται ένα τελείως διαφορετικό τέλος για τον Ακρίσιο, απο αυτό που είναι γνωστό στην Ελληνική Μυθολογία. Πρόκειται μάλλον για θέμα πηγών της ερευνητικής ομάδας, το οποίο όμως χρήζει της προσοχής μας.
    Μήπως το έχετε ερευνήσει ; Είναι πιθανό, όπως με την πολυδιάστατη ερμηνεία(*) που επιδέχονταν οι χρησμοί της εποχής, να υπάρχει και μια διαφορετική εκδοχή για τον θάνατο του Ακρίσιου ;

    * ο χρησμός φυσικά δεν περιέγραφε το πως θα γίνει.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs