Μηχανισμός Αντικυθήρων - Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου


Mοιραστείτε το:Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια. Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος ,η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή. Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Επιστημονικές ανακαλύψεις απεικονίζονται με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά αποκαλύπτουν μια σειρά από μυστηριώδεις αριθμούς που έλυσαν το αίνιγμα των γραναζιών-μια πραγματική ιστορία, ένας κώδικας Da Vinci που στήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.


Σκηνοθέτης: Mike Beckham
Σενάριο: Mike Beckham
Παραγωγή: Tony Freeth /Images First Ltd
Συμπαραγωγή: EΡΤ Α.Ε.,ARTE, NHK,Nikon, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Mοιραστείτε το:
7 σχόλια:

 1. επιτέλους... τα κατάφεραν εκπληκτικό ντοκιμαντερ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εκπληκτικό..
  Ένα νέο αρχαιό θαύμα..
  Ένα αρχαιολογικό εύρημα που μας κάνει περήφανους σαν αρχαιολόγους και σαν Έλληνες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καικοιτα σημερα τα χαλια μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ . σας πληροφορώ όμως , ότι το επισκέφτηκα πριν δύο χρόνια , και παραμένω υπερήφανος και Θαμπωμένος - από την έμπνευση - το ενδιαφέρον - και την κατασκευή όλου του έργου, μετά τότε συμβατά εργαλεία της εποχής εκείνης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs