Δήλος - Φωτογραφίες του Αρχαιολογικού χώρου


Mοιραστείτε το:H μυθολογία συνέδεσε τη Δήλο με τη γέννηση των θεών Απόλλωνα και Άρτεμης. Για το λόγο αυτό η Δήλος αποτελούσε ιερό τόπο κατά την αρχαιότητα. Όπως αναφέρει ο σχετικός μύθος, η Δήλος ήταν αρχικά ένα μικρό πλεούμενο νησί που έπλεε άσκοπα στο πέλαγος. Όταν η Λητώ, κόρη του Τιτάνα Κόιου, έμεινε έγκυος από το Δία, προκάλεσε την οργή της Ήρας, η οποία την καταδίωκε και δεν μπορούσε να βρει καταφύγιο πουθενά. Τότε ο Δίας παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να της προσφέρει καταφύγιο και ο Ποσειδώνας ακινητοποίησε το πλεούμενο νησί με αποτέλεσμα να σχηματιστεί η Δήλος. Στη Δήλο βρήκε καταφύγιο η Λητώ και γέννησε τους δύο δίδυμους θεούς.

Στην Δήλο, απαγορευόταν διά νόμου και με ποινή θανάτου, να γεννηθεί παιδί στο έδαφος της. Επίσης απαγορευόταν να πεθάνει κάποιος στο έδαφος της Δήλου. Έτσι για γεννήσεις και θάνατο έπρεπε να πάει κανείς στο νησί Ρήνεια, απέναντι, όπου υπήρχε και νεκροταφείο.

Δείτε μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες απο τον αρχαιολογικό χώρο της πανέμορφης Δήλου.


Δείτε μια εκπληκτική πανοραμική φωτογραφία απο την Δήλο.

πηγή
Mοιραστείτε το:
3 σχόλια:

  1. πολύ ωραίες φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις όμορφες φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά πανέμορφο τοπίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλούμε πολύ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας. Σχόλια
τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται. Ευχαριστούμε.
Πατήστε εδώ για μετατροπή απο Greeklish σε Ελληνικά

 
Copyright © 2010-2013. Ελληνικό Αρχείο - All Rights Reserved | Designed by Graphopoly Designs